perjantai 9. heinäkuuta 2010

Murheen päivä 8.7.2010

Moikka,
piitkään aikaan en ole tänne kirjoitellut. Agirotu tuli ja meni. Saldona talkoista oli palanut kaula,niska ja käsivarret, lahjakortti(?e?mihin) sekä Agirotu 2010 T-paita.
Päänäyttelykin tuli ja meni. Luokkavoitto uroksista yli 12kk, yli 31,75, puolikarkea/karkea. Mun englannin taidolla arvostelu suomennettu näin : "Hyvä rakenne, kehittynyt paremmin kuin toiseksi tullut. Vähän lihava(what!!) , pitäisi totuttaa tuomarin kopelointiin paremmin." No järkyttyneenä tämän lihavan koiran kanssa marssimme ulos kehästä. Jatkossa ei enään pärjätty, koska poika päätti murista ja melkein jopa purra tuomaria. Eihän sellasta iänikuista käpälöinti kukaan jaksa.
Villisiankin näin sillä reissulla kun olin Eppu pissittämässä. Siinä se tonki maata n. 100 metrin päässä meistä. Lähdettiin kyllä niin hätsynpikaa autolle.

Viikko pari sitten oli siskoni Rikka ja hänen pikkupoikansa Tarmo kylässä meillä. Olimme olohuoneessa. Topi söi luutaan ja Tarmo lähti tulemaan Topia kohti. Kun Tarmo oli lähellä ja ottamassa Topin luuta, Topi murisi ja "hyökkäsi" luutaan suojellen. Sain pannasta kiinni. Sen tajuttuaan Topi yritti näykki mun käsiä, mutta laihoin tuloksin. Tarmo kirkui kurkku suorana vieressä ja äiti ryntäsi keittiöstä huutaen "Tapan sen koiran! Se lopetetaan ensi viikolla." No seuraavaviikko meni. Itkin parina iltana Topia, vaikka ei lopetuksestä oltu puhuttu mitään.
No eräänä päivänä iskä tuli töistä ja ketrtoi että entiset naapurimme voisivat ottaa Topin. Sitä lähdettiin seuraavana päivänä näyttämään heille.

Mutta nyt päästään keskiviikkoon 7.7. Silloin kävimme näyttämässä Topia entisile yläkkerran naapureillemme. Asuvat nykyään Häijäässä, omakotitalossa,kahden kissan kanssa. Ex naapurit ihastuivat Topiin ja niin me eilein 8.7 veimme Topin sinne "koeajalle". Jos ei toimi niin tulee takaisin kotiin eikä lähde enään ikinä mihinkään. Mutta jos toimii niin Topsukkani jää sinne loppuelämäkseen. :´´(

Ja mun mielestä tämä on kaikki Riikan ja Tarmon syytä. Mitäs poika on repinyt Topia turkista ennenkin, mitäs meni ottamaan luuta Topilta. Riikka kyllä tiesi että Topi puollustaa omaa petiään ja omia luitaan, mutta nyt heidän takiaan elämäni on pirstaleina !!

Eppu on ihan masentunut, se nuokkuu Topin pedin paikalla ja on muutenkin kuula hukassa.
Kaikki sanovat että näin on parempi. Mutta kenelle näin on parempi? Minulle ei todellakaan, mutta heille on näin parempi. Pysyvät sukkahousut ehjinä meillä käydessä ja ei kokoajan tarvitse kytätä lapsiaan.

Näin ei ole parempi minulle. Iso, valtava osa elämästäni lähti pois. Eikä mikään tai kukaan koskaan pysty täyttämään sitä se on varmaa !!!

3 kommenttia:

 1. Mitä ihmettä?! Ei ole kukaan mulle kertonut. Voi sinua... ei ehkä parempi sinulle, mutta ehkä Topille? Se pääse juoksemaan hullun vapaana mitä se haluaakin. Vaikka varmasti kaipaa sua. Onhan sinulla Eppuli, ja onhan uslla muistoja TOpista monelta vuodelta.

  J

  VastaaPoista
 2. Moi,

  Huomasin vinkistä tämän tekstin ja pakko kommentoida hiukan.
  En tiedä onko aika kulunut ja selvittänyt ajatuksiasi vai liekö vielä tosissasi näin ajattelet. Joka tapauksessa pari asiaa.
  Oli surullista että Topi lopetettiin ja koiran menetys on aina kova paikka. Omakohtaista kokemusta on, kuten tiedät.
  Toivottavasti myöa ymmärrät sen, ettei Topin lopetus voinut olla pienen parivuotiaan tai hänen äitinsä syytä. Muistan kyllä tuon tapauksen ja olin tilanteessa rauhallinen enkä syyttänyt koiraa sen kummemmin mistään.
  Fakta on kuitenkin se, että koiran pitää totella ihmistä niin, että jos häneltä halutaan ottaa jotain pois/ komentaa jonnekin, koira tottelee. Toiseksi, minä ja poika oltiin ainoita joiden takia Topia EI siirretty joko autoon tai kahlittu kettingillä vessaan. Tämä siksi, että MINÄ pyysin jotta Topi saisi olla kotonaan normaalisti!
  Jos koira on päästään selvä ja voi hyvin, se ei ole purualtis. Se ei myöskään pure pientä lasta tai muitakaan jos koiralta laumanjohtaja tai muu ihminen ottaa jotain pois vaan tottelee.
  Tilanne oli valitettava, mutta Topihan oli aiemminkin purrut myös ainakin äitiäsi, ja varmasti olisi tullut tilanne uudestaan kohdalle.
  Sanon vielä senkin, etten ole koskaan nähnyt koiraa pidettävän niin huonosti kuin Topia pidettiin. Ja tämähän EI ole sinun syytäsi,mutta totta se on. Topi voi huonosti ja olisi varmasti purrut jotain toistakin.
  En tarkoita mitään pahalla, mutta nettikirjoittelun kanssa kannattaa muutenkin olla varovainen ellei ole ihan varma mitä kirjottelee. Suosittelen päiväkirjaa. Tuntuu aika älyttömältä lukea jotain tällaista näin jälkeenpäin.
  Kaikesta huolimatta hyvää alkuvuotta sinulle ja koirille.

  VastaaPoista
 3. Moi.
  Huomasin kommenttisi vasta nyt. Aikaa on tosiaan kulunut. Tuolloin halusin syyttää jota kuta, sillä tavoin siitä tuli helpompaa. Totuuden siemen tuossa kuitenkin oli. Tarmo revi koiraa turkista. Samaa on tehnyt myös Epulle. Olet varmasti loukkaantunut verisesti tästäkin kirjoituksesta. Harmi. Olen tuolloin ollut tätä mieltä, mutta olin masentunut pikkukirppu.

  Yli puoli vuotta itkin joka ilta itseni uneen. Meni 10kk ennenkuin päästin ajatukseni irti. Eikä isukki ja äitikkä olleet millään tavoin kiinnostuneita. Iskä sanoi 5vkoa lopetuksen jälkeen, että "sun pitäisi jo unohtaa se paska koira."

  Voin kertoa, että kukaan teistä ei tuntenut todellista Topia ja mua loukkaa se, että sitä aina haukutaan. Se oli porukoiden laiskutta, etteivät jaksaneet tehdä töitä koiran eteen. Kun 12 vuotiaana sain idean kouluttaa Topin, sen myös tein. Viimeisinä vuosina kävin koirien kanssa päivittäin lenkillä ja koirat juoksivat VAPAINA! Ohitustilanteet menivät Topin kanssa helpommin kuin Epun. Topi oppi kaiken todella nopeasti namin maagisella voimalla. Kerrankin lenkillä tuli koiria vastaan ja irti oleva Topi totteli silti luoksekutsua. Ei sitä kukaan usko, mutta mä tiedän sen olevan totta.

  Topi oli sekopää, sitä ei voi kieltää. Jos porukat olisivat viitsineet kouluttaa koiraa, ei Topi olisi ollut sellainen ongelmakasa.

  Suosittele vain, mutta blogi pysyy. Olen pahoillani, jos/kun pahoitin mielesi, mutta en poista tätä. Tehdään semmoinen diili, etten kirjoita enää ikinä mitään mikä liittyy teihin(sinä ja Laura) ja te voitte jättää mun blogit omaan arvoonsa. Kiitos!

  VastaaPoista

Tassunjäljet tänne