perjantai 6. heinäkuuta 2012

ihanaa koirat ihanaa!

simmukotaktia erittäin väljässä seuraamisessa :)
Muutaman päivän aikana meille on tapahtunut vaikka mitä!

Keskiviikkona

Käytin koiria keskipäivällä lenkillä, jonka jälkeen koirat pääsivät uimaan meidän "omaan" rannantaan. Ensin kaikki sujui hyvin, vaikka kummallakaan ei ollut pelastusliivejä päällä. Sitten näin sen!!!  Siellä muutaman metrin päässä koirista oli hauki. Se ei ollut ihan pieni hauki. Kokoa oli meinaan sen verran, että kalan pää (kuonon päästä kiduksiin) oli isompi kuin Emman pää! Pelästyin sitä ihan kiitettävän paljon. Otin nopeasti koirat pois vedestä ja katsoin uudelleen samaan kohtaan. Josko olisin kuvitellut omiani ja siellä olisikin keppi. No ei ollut keppiä ei. 

Joskus olen lukenut kuinka iso hauki on tappanut pienen koiran. :o
 Kuitenkin jatkoin uittamista, koska koirat olivat aivan mutaisia. Siistiytyisivät edes vähän, ajattelin. Samassa koirien lempilelu, punainen vinkupallo, tippui järveen. Emma hyökkäsi välittömästi perään, Eppu kintereillään. Emma mulahti veteen hieman ennen Eppua ja Eppu lensikin suoraan Emman päälle, painaen tytön veden alle. PANIIKKI ! Onneksi Emu sai nostettua itsensä pinnalle. Pallo lähti ajelehtimaan rannasta pois päin. Karjuin koiria takaisin ja seniorimies tulikin heti. Mutta tämä puolihukkunut sekopää.... painatti pallon perässä reilun 15 metri päässä rannasta. Kiireesti revin vaatteita pois ja huusin koiraa takaisin. Juuri kun oli hyppäämässä perään, se kääntyi rantaan. Pallo menetettiin, mutta koirat olivat kunnossa. (paitsi, että ei me palloa menetetty. pääsiäisriparin pikkunen asuu samassa talossa ja se kävi pelastamassa meidän pallon. kiitos tonille!) 


Illalla oli agitreenit. Eppu oli ihan laama. Ei jaksanut juosta ollenkaan. Raahautui perässä ja läähätti kokoajan. Lopulta sain yksin treenata ojhaamista ja koira makasi varjossa. :) Opin jaakotuksen kunnolla. Kiitokset Sarille! Todella hyvä kouluttaja, joka viitsii oikeasti koulouttajaa ja opettaa ohjaamista, eikä vain hymistele vieressä.


Torstai


Käytiin äitin kanssa uitattamassa koiria Kuuselantien päässä olevassa rannassa. Emma teki pommihyppyjään ja lähti uimaan hirveitä lenkkejä, ihan vain huvikseen. Se on kyllä ihan pöpi. Joskus mietin, että onkohan se koira ollenkaan. :o 
Sain erään shokeeraavan tiedon illalla..... 
Minä ja Emma päästiin sittenkin agilityn alkeiskussille!!!!! Jeeeejeeeeejeeeejee! Oon ihan fiiliksissä! :) Paljon on töitä vielä tehtävä, mutta kyllä me Hempasta agilitykoira leivotaan. 

tuli vähän leikittyä kameralla


perfect dog <3


eppu hakee kepin kaukaa ja emma varastaa sen viimesellä metrillä. :D

Perjantai


Heräsin aamulla aikaisemmin(ilman herätyskelloa) kuin koskaan tämän kesäloman aikana. Puoli yhdeksältä. :D
Alitajuntaisesti ehkä pakotin itseni nousemaan aikaisin, koska..... menimme katsomaan vuokramökkiä. Mökki sjaitsi Poikeluksessa, 30 km Ylöjärven keskustasta. Pihapiiri oli TÄYDELLINEN ! Joki, jossa on isompi suvanto uimista varten. (Majavien pato 100 metrin päässä.) Iso nurmikko alue, jossa voi peuhata koirien kanssa(lue: rakentaa agility rata). Naapurit ovat tarpeeksi kaukana, joten niistä ei ole häiriötä. Sauna oli ihana ja pukuhuone samanlainen kuin mummini miehen mökillä Vaskivedellä. Tupa oli iso, mutta täynnä isoja muurahaisia!!! Niitä käveli pyödillä, sängyllä, sohvalla, seinillä ja jopa katossa! Raidia kehiin ! ;) Mökin omistaja oli miettinyt miten minä viihtyisin siellä, koska käytössä on ulkohuussi. Ei mitään hätää! Olen semmonen eräjorma, että ei mua ulkohuussit tai hyttyset haittaa. :D Tuo on valokuvaajan unelma mökki! Pihassa pörrää mitä erilaisempia ötököitä, kauniita kukkia löytyy myös, majavia kuulemma näkee joskus iltaisin ja mökkitien varrella on kaksi tarkkailutornia. Pellolla on valokuvaukseen tarkoitettu koju, jossa on kolme kuvausaukkoa. Siellä täytyy joku yö viettää ja olla valmiina kuvaamaan elukoita! Koirat riehuivat, uivat ja NAUTTIVAT täysin siemauksin mökin pihasta. :)
Ihana mökki ja ihanat koirat ja ihanaa agility alkaa! 

siinä se nyt on ! oikean puolimmainen ovi on saunaan ja vasemmalla tupaan.


vauhtia riittää!rrrrrrravistus!

lampi ja hemun uimakierros 

keppiheppu

koirat villiintyivät täysin! eppukin juoksi niinkuin "ennenvanhaan" nuoruusvuosina


sisko ja sen veli(ainakin melkein) <3


Nauttikaa kesästä! :)2 kommenttia:

  1. Oi ku mukava mökki :) Meil on talo ja sauna täynnä isoja murkkuja, ollut koko kesän :D Eipä niistä haittaa ole :p Saako muuten Mutalassa siellä kentällä missä on kaikkia koirajuttuja :D niin käydä treenaan itsekseen tai katselemassa? Oltas Tuikun kaa kiinnostuneita... Mutta haluttas kyllä sut mukaan :D

    VastaaPoista
  2. Eikö! :)
    Mutalassa saa treenata agilityä, vain jos on kouluttajalta lupa ja käynyt alkeiskurssin. Tokoa saa treenata suht vapaasti. Kaikelle treenaamiselle ehtona on, että kuuluu YlöKkiin. :) Sun kannattaa liittyä Ylkkiin(jos et jo kuulu) ja rekisteröityä foorumille. Siellä on ilmoituksia eri koulutuksista, jotka saattais kiinnostaa teitä. Mm. tokoa ja jälkeä.

    VastaaPoista

Tassunjäljet tänne