maanantai 2. heinäkuuta 2012

Tottelemattomuusvalio ja roturasisti

Terve!


Emman kanssa agilityn aloittaminen oli tämän kesän suunnitelmassa.....
No, ehkä neitiä ei ole tarkoitettu agilitykoiraksi. Eilen oli meinaan hallintakatsaus, jossa katsotaan miten koira suhtautuu vieraisiin ihmisiin, koiriin, esteen(putki) suoritus ja tehdään luoksetulo.
Lähdin sinne jännittyneenä, koska Emma ei ole se maailman rauhallisin, hiljaisin tai tottelevaisin koira. Todellisuudessa tyttö on erittäin ääneskäs sille päälle sattuessaan. Keskittymiskyky on hipoo nollaa ja muiden koirien luokse pitäisi aina päästä leikkimään. Emma on kuitenkin oppinut Epulta murinan, joten toisten luokse mennän muristen ja häntäheiluen. -_-

Mutalan kentälle menin hyvissä ajoin, puolta tuntia ennen hallintakatsauksen alkua, jotta Emma pystyisi rauhoittumaan ja tutustumaan ympäristöön. No olihan se hetken rauhallinen, mutta sitten alkoi tulemaan toisia koiria. Huomasin, että Emma on rasisti. Ihan oikeasti on, koska jackrusselit olivat tosi mukavia, niille ei tarvinnut uhitella ollenkaan. Partacollie ja belgianpaimenkoira (groenendael) olivat NIIIIIIIN kauheita. Niitä piti ulvoa ja ei rauhotuttu sitten millään.

       En tajua ton teinikoiran ajatuksen juoksua. Lenkeilläkin on huomattu, että jos vastaan tulee parson tai jackki on kaikki ok ja ohi päästään hienosti, mutta auta armias, jos se on joku "karvakasa"mallin koira... Mistä tämä voi johtua? Karvakasakoira ei ole poäässyt hyökkäämään Emman kimppuun eikä mitään muutakaan traumatisoivaa ole tapahtunut. Emma vain on päättäynyt, ettei tykkää karvaisista koirista. 


  Ensin mentiin riviin ja nainen ja mies tulivat tervehtimään. Se meni oikein hienosti ja neiti pusutteli molempia. Miehestä Hemppa tykkäs enemmän, mutta hänellä onkin parsoneita. :)
   Sitten vuorossa oli luoksetulo. Sitä suorittava koira meni n. 10m toisista eteenpäin ja teki luoksetulon. Ajattelin, että tämä on varma juttu. Emma on luotettava luoksarissa ja jää paikalleen nätisti. Jooh.... no eipä se jäänyt. Sain monta kertaa komentaa ennnenkö se perse kosketti maata ja sitten se lähti kävelemään mun perässä ja jouduin palaamaan lähtökohtaan. Argggggggggggggg! No lopulta sain koiran istumaan, odottamaan ja tulemaan luokse.
    Seuraavana vuorossa oli esteen suoritus. Putki. Ei mitään hätää! Olen opettanut Emmalle putken jo 5kk ikäisenä, kyllä tämä hoituu helposti. Ei sittenkään hoitunut. Emma ei mennyt ekalla kerralla putkeen, niin kuin olin luullut. Käytiin yhdessä viemässä putken toiseen päähän nami, mutta ei sekään auttanut. Jätin koiran istumaan paikalleen ja menin putken toiseen päähän. Sitten se tuli läpi, tosin pysähtyi keskelle putkea, koska edelliseltä oli jäänyt nami sinne.
   Viimeisin ja haastavin osuus oli pujottelu koirien välissä. Voihan pylly sentään!! Tää ei tule toimimaan. Ensimmäinen koira pujotteluvuorossa oli TIETENKIN se kaamea karvainen partacollie. Se kun pääsi meidän kohdalle, niin ulina alkoi. Onneksi sain neitin kuitenkin rauhoittumaan ennen toisen koiran ohitusta. Se menikin hienosti. Olin erittäin ylpeä Emmasta. Ainoat koirat joille se äänteli olivat partis ja belggari. Muut saivat mennä nätisti ohi. Vähän tietysti innostui joistai koirista ja veti nuuhkimaan, mutta se oli hiljaa!

Hallintakatsauksessa oli yhteensä 9 koiraa. Kouluttaja sanoi, että alkuviikosta tulee tieto ketkä pääsivät kurssille, vai pääsivätkö kaikki. Kaikkia ei voi millään ottaa mukaan, koska 1,5h ei riitä yhdeksälle aloittelevalle koirakolle. Kaikki ansaitsisivat treenipaikan, paitsi me. Olen aivan varma siitä, että me emme tule pääsemään Ylökkin alkeiskurssille vuonna 2012. Emma meni odotettua paremmin siellä, mutta oli kuintenkin välillä ihan oma itsensä. Hyvillä mielin kuitenkin poistuin paikalta. Olihan tuo aivan loistavaa treeniä. Koirakoutsi järjestää alkeiskursseja myös, ehkäpä me sittenkin suuntaamme sinne. :)Ilmoitin Emman tänään jälkikurssille. Toivottavasti Hemppa tajuaisi ja tykkäisi jäljestyksestä. Siinä olisi hyvä harrastus meille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tassunjäljet tänne