maanantai 31. joulukuuta 2012

Operaatio 2013

Pian vaihtuu vuosi ja sitä myöten alkaa taistelu. Nimittäin ongelmakoirista kunnon kansalaisiksi operaationi, johon kuuluu piskien treenaaminen siihen muottiin, ettei lenkeillä tarvitse hävetä. Syy miksen ole tätä aiemmin aloittanut on motivaatio. Tuntuu, että kaikki mitä teen koirien kanssa on turhaa, koska ihanaiset vanhempani kumoavat kaikki yritykseni. Nyt päätin, että jos vanhemmat ei ole mukana koulutuksessa tietyin säännöin, niin sitten ei koiriin tarvitse pitää mitään kontaktia. Vierailijoille tulee omat säännöt ensiviikon aikana. Olen kyllästynyt riitelemään koirista ja niiden käytöksestä, joten toivoisin todella vanhempieni tulevan tähän mukaan.


EPPU

ongelmat, joita ratkotaan:
- lihavuus
- lähtömurina (joku pukee takin ja on lähdössä ulos, Eppu murisee ja pyörii jaloissa)
- ohitustilanteet
- minun puolustaminen (murinaa, pyörimistä, jos esim joku "väärä henkilö" halaa)
- ovikello
- johtajuusongelmat

Koin tänään valaistumisen hetken rappukäytävässä. Emma rauhoittui nopeammin kuin Eppu ja ymmärsin, että sehän se on kaiken pahan alku ja juuri. Epulla ei ole koskaan ollut johtajaa. Miettikään nyt, yhdeksänvuotias pikkutyttö ei oikein osannut olla johtaja villille terrieripennulle. Topin kanssa olleessaan Epun huonoa käytöstä ei pahemmin huomioitu, koska sitä oli vähemmän kuin Topin huonoa käytöstä. Epun kanssa ensin keskitytään lähtömurinaan ja ovikelloon.


EMMA

ongelmat, joita ratkotaan
- ohitustilanteet ja muiden koirien kohtaaminen
- omistushalu ja asioiden puolustaminen/aggressiivisuus
- arkuus
- ovikello
- johtajuusongelmat

Emma... Siinä sitä työtä on eniten ohituksissa. Sen parissa aloitammekin heti työskentelyn. Jirka Vierimaan blogista sain viime yönä (loma, joten unirytmi kauniisti 4-12) hyvän neuvon. Kun koiran opettaa kävelemään vieressä vetämättä, vähentyvät/poistuvat hyökkimiset, ulvomiset ja aggressiot automaattisesti. Kun koira tietää mitä siltä vaaditaan, niin se toteuttaa vadittua sitä käytöstä, jos kokee sen kannattavaksi.


Tälläistä ikuisuus projektia pääsette nyt seuraamaan. Ajattelin kuvata videolle huomenna Emman käytöksen, kun kohtaamme vieraan koiran. Saatte nähdä millainen on lähtötilanne. Voidaan jännittää yhdessä päästäänkö asiassa etiäpäin.


Hyvää, treenirikasta, voitokasta ja rapsutuksia täynnä olevaa 
uutta vuotta 2013 !!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tassunjäljet tänne