keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Kasautumista ja söpöstelyä


Emman kanssa on kesä otettu ihan khuulisti. Puhelimen kamera on täyttynyt meidän yhteisistä "omistajalla on hauskaa ja koiraa kyllästyttää"-kuvista. Ohessa pieni maistiainen....

Kuten jo viimeksi kirjoitin meidän suhteelle on tapahtunut jotain. Pari kuukautta takaperin luin jostain en muista mistä jotain, mikä vaikutti ajatteluuni suuresti. Olen aina yrittänyt olla Cesar Millanin tavoin laumanjohtaja. Tottakai olen edelleenkin meistä se pomo, mutta nykyään yritän enemmän olla kumppani koirilleni. Koirat eivät ole alamaisia, joiden on toteltava pakolla. Niiden kuuluu olla kumppaneita, jotka haluavat tehdä asioita minulle. Ahaa-elämyksen jälkeen olen ollut rennompi, mutta samalla johdonmukaisempi. Olen tehnyt koirien kanssa enemmän. Yhdessä löhöilykin on uudella tasolla. Nyt me ei löhötä enää yksin tai pareittain vaan yhdessä kasassa!



Päikkärikasa ♥
Emmassa suurin muutos on ollut kontaktihakuisuudessa ja nojaamisessa. Kyllä! Ennen Emma tuli syliin tai viereen istumaan, mutta nykyään tyttö painautuu vasten. Kuulostaa ehkä typerältä, mutta se miten tyttö nykyään tulee syliin... sitä rakkautta ei voi olla huomaamatta. Emman silmissä säihkyy aivan uusi ilo, kun tehdään asioita yhdessä. Ymmärrän vasta nyt kuinka paljon koirat ovat kärsineet lukiosta ja sen aiheuttamasta stressistä. Voisko koiranomistajille kehittää oman lukion, jossa opiskellaan koirien ehdoilla? :D

Epussa suurin muutos on ollut vireystason nousu. Olen antanut papan olla pappa ja tehdä asiat omalla painollaan. Vielä vähän aikaa sitten ajattelin, että koska Eppu on vanha ja hidas, ei sen kanssa voi tehdä mitään. Tämä oli virhe. Tekemättömyys lisäsi Epun "vanhustelua". Kun pikkuhiljaa aloin taas vaatimaan enemmän, mutta annoin koiran itse päättää tahdin, koira on kuin uudestisyntynyt. Intoutuu jopa leikkimään nuoremman kanssa!



Emma vaatii todella paljon liikuntaa, mutta omat polvet on siinä kunnossa, ettei juokseminen tai oikeasti pitkät kävelylenkit tule kysymykseen. Niimpä me pyöräillään. Se on polviystävällistä urheilua, josta molemmat nauttivat. Uudet valjaat ostimme vartavasten pyöräilyä varten Lielahden Barffinetistä. Zero DC Short-valjaat on meillä todettu erittäin toimiviksi. Suosittelemme.








Kesä on uimisen aikaa. Emma rrrrrakastaa uimista ja erityisesti uimahyppyjä. Hyppypomppukoikkaloikkanen ja loiskis, järvessä on.
Emma on nyt pariin otteeseen hierottu. Hierojamme on Terhi Laine, tarupi-kasvattaja ja pitkänlinjan koiraharrastaja. Seuraavan kerran Terhi tulee käymään elokuussa ja silloin pääsee pappakin ensimmäistä kertaa oikeaan hierontaa. Sinänsä hupaisaa, että itsellä on hartiat aivan jumissa ja kroppa prakaa vähän joka suunnasta, mutta koirat ovat meille ne, jotka saavat hierontaa ja hienouksia. Olen onnellinen, kun koirani voivat hyvin. Tiliote voi hieman huonommin silloin, mutta se on sen arvoista!



Tytön kanssa ollaan harjoiteltu kapulan pitoa suussa. Kaikennäköistähän neiti osaa noutaa, mutta se suussa pitäminen on astetta hankalampaa. Epullekin suunnittelin opettavani suussa pitoa, mutta ukko vain pureskeli kapulaa... Eppu sai siis vapautuksen kapulatreenistä.



Mun murut ♥





5 kommenttia:

  1. Veera, kirjoitatpa koskettavasti varsinkin tämän jutun alkupuolella! Jostain syystä tippa tulee silmään. Jos kirjaimilla saa toisen liikuttumaan, niin jotain on todella hyvin hallinnassa. Juu - koiralukioaloite saa varmasti VV:n allekirjoituksen. Olisi siinä puutarhakaupunginisillä pällistelemistä. Ovatko pudonneet kelkasta, kun haukkuen halutaan opiskella.
    Kyllä koirat ovat niin peilejä meistä. Toisaalta ne kaikin konstein koettavat rauhoittaa meitä tasapainoisiksi. Ymmärrän kyllä, että koiria on erilaisia temperamentiltaan. Mutta kyllä lauman parasta ajattelevat niin ihminen, joka niitä hoitaa kuin siihen kuuluvat koiratkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! :) Koirat ovat kyllä uskomattomia otuksia. Välillä aiheuttavat harmaita hiuksia ja huolia, mutta toisinaan taas niin ihania ja voimaa antavia. Ei niitä ilman osaa enää elää.

      Poista
  2. Oi oi, kuulostaapa ihanalta kesältä ja yhdessä puuhailulta! Huomaan itsekin, että lomalla osaa suhtautua koiriin erilailla, on paljon rennompaa kaikki yhdessä tekeminen ja lenkille on kiva lähteä. Toista se on välillä arjessa. Noi ahaa-elämykset on hyviä, odotan taas pitkästä aikaa vastaavaa ;) Mielenkiinnolla kuulisin siitä, kun kävitte Jirkalla 'hihnassa vetämättä' -opissa, täällä kaivattaisiin vinkkejä! :D Onko muuten leikkaus vaikuttanut Emman mielentilaan? Harkitsen samaa meidän neidille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, seuraava kirjotus onkin sitten pelkkää Emmaa ja ohitustreeniä! Leikkaus vaikutti Emmaan vain positiivisesti. Luonnettahan tytöllä on edelleen, mutta on nykyisin tasaisempi ja helpompi kuin hormoonihirviönä. :D

      Poista
  3. Hyvä että teillä menee paremmin ja sait tuon oivalluksen :> Toivottavasti voitas hei nähdä joku kerta, varmaan Klaara olis ihan kelpo seuraa sun haukuilles ja juttuaki riittäs :)

    VastaaPoista

Tassunjäljet tänne