sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Talvitalvitalvi !!!

Talvi <3
Iiihanaa! Tykkään kunnon talvista! Lunta vähintään polveen asti, pakkasta parikymmentäastetta ja auringon paistetta. Täydellinen talvipäivä. :) Tänään on melkein täydellinen talvipäivä. Aurinko paistoi piitkästä aikaa ja valoa riitti, lunta oli maassa koirille sopivasti, sekä pakkasta -15 astetta.

Ja ennekö mennään lenkkeihin niin ikävät uutiset. Eppu sai keskiviikkona aamupäivällä tärinä- ja jäykkyyskohtauksia. Istui ja tärisi, hetken siinä sai nimeä kiljua, kunnes nosti katseen lattiasta. Jäykkyyskohtauksessa takajalat ojentuivat taakse(ikään kuin venytykseen), häntä kiertyi oikealle ja suu meni omituiseen virnistykseen. Torstaina oli aika eläinlääkärillä, joka sanoi ettei epilepsia lääkitystä aloiteta, koska ensimmäinen kohtaus ja lievä. Sanoi myös, että saattoi olla peräpään kiputila(iskä sanoi samaa), mutta tarkastuksessa ei löytynyt mitään kipeää kohtaa. Seurataan ja TOIVOTAAN, että jäisi ainoaksi kerraksi. En halua menettää Eppua!

Raksu ja paksu raksu <3
Muhun on iskeny lenkkikärpö. Perjantaina, vanhempien ystävä pariskunta tuli kylään, ja lähdin koirien kanssa karkuun. ;) Kävelimme Haaviston pururadan alkupäähän, mutta emme lähteneetkään tarpomaan ladun vierustaa. Kiiruhdettiin ladun yli metsään ennenkö kukaan hiihtäjä alkoi aukoa päätään kuinka koiria ei saisi tuoda tänne tai olimme vaaraksi heille, kun koira tulee ja käy jalkaan kiinni. Päästin koirat vapaaksi ja meinasin pillahtaa itkuun samantien.... Se oli niin kaunista ja koskettavaa, kun koirat lähtivät iloissaan juoksemaan ja kisailivat keskenään. Ne tosissaan N A U T T I ! Eppu juoksi edellä, Emma spurttasi ja näykkäsi Eppua korvast ja juoksi karkuun. Eppu lähti perään äristen ja Emma sieppasi kepin, mistä Eppu sai lisävauhtia takaa-ajoon. Ne jaksoivat huhtoa metsässä reilu 40min ajan, kunnes alkoi vähän jo tassua painamaan, mutta piiloenergiaa oli jäljellä molemmilla. Koirat hihnaan ja takaisin kävelytielle. Kiersimme vielä Haaviston asuinalueen ja saimme pari onnistunutta ohitustakin!



Lauantaina sama kohde, mutta mukana oli äitini. Käveltiin hieman eri reittiä ja sain samalla kuulla missä äitini oli lapsena asunut, missä leikkinyt ja kuka oli asunut missäkin talossa. Se oli oikeesti mielenkiintoista ja kivaa. Yleensä vaan tapellaan äitin kans koirista ja yhteiset lenkit on sellaisia, että eteisessa jo olemme toistemme kurkussa, pihalla kävelen kymmenen metriä ennen äitiä ja riuhdon koiraa mukana. Siitä ei nauti kukaan, joten oli varsin positiivinen yllätys, että me tulemmekin äidin kanssa toimeen! Koirat juoksivat nyt jo tutummassa metsässä vauhdilla ja nauttivat kepin hakemisesta sekä toisen niskassa roikkumisesta(tai no Emma lähinnä nautti siitä, Eppu urisi ja näykki Emman jalkoja(hulluilla on hullut ja halvat huvit!)). Kotona oli väsyneitä koiria. <3
Talvella on kaunista!

Team EmmppU
Tänään ajattelin, että samaan lenkki kuin eilen. Äiti ilmoitti, että pakkasta -15 astetta ja Emma oli palellut jo aamupissalla. Suunnittelin silti samaa lenkkiä. Koirille ja ihmisille takit päälle, sitten menoksi! Äiti ilmoitti, ettei aikonut Tärinä-Villen kanssa pitkälle lenkille tulla.( T-V = HemuNainen = Emma) Aloin mököttämään ja marssin 10 metriä äidin jäljessä. Läheisessä pikkumetsässä tuli mies vastaan ja se osoitti lintua puussa, lausahti jotain ja poistui. Äiti kehotti ottamaan kuvan, mutta ilmoitin, etten ota pokkarilla kuvaa, koska se ei tule onnistumaan. Juoksin kotiin ja hain järkkärin ja juoksin takaisin metsään. Otin palokärjestä kuvia. Äiti puolestaan heitteli koirille keppejä. Räpsin koiristakin kuvia, mutta meidän oma hajuherneemme ei malttanut olla paikallaan, vaan lähti kokoajan viipottamaan jonnekin päin. Hienoja kuvia tuli mm. Emman hännästä, manttelista, korvasta, mutta koko naaman kuvia oli hyvin vähän.

-Veera

P.S Keksin näille team nimen! Eppu ja Topi oli TeamR= TeamRiehurakit.
Emma ja Eppu on Team EmmppU. Molempien nimistä kolme kirjainta. Rakastan noita ärrejä aivan valtavasti!

"Kuka tuolla kuvaa!?!"
Jäinen hajuherneeni <3


Rakas läskimakkara <3

Eppu on oikee mallikoira!

"Olen peto!"

1 kommentti:

Tassunjäljet tänne